Loepen / Operatiebrillen

Loepenbrillen / Kijkerbrillen

Voor sommige specialisatie’s in het ziekenhuis is een loepensysteem met vergroting noodzakelijk. Gecorrigeerd op uw individuele werkafstand naar bijvoorbeeld de mond en kan, net zoals de Merident/Optergo werkbril zonder loepensysteem, voorzien worden van prisma’s achter in de systemen.

Het Merident/Optergo ingebouwd loepensysteem kan gebruikt worden bij dentale behandelingen (indien vergroting nodig is en wanneer loepensystemen aanbevolen worden), om recht te zitten en ontspannen te kunnen werken. Het ingebouwde loepensysteem is in drie verschillende vergrotingen verkrijgbaar.

Loepenbril - Moritsz Schelwald Optiek

Ptosisbril

Een Ptosisbril is een bril die speciaal op maat wordt aangemeten bij cliënten die aan één of beide ogen een ooglidverlamming of spasme hebben. Deze speciale ptosis beugel zorgt ervoor dat het bovenste ooglid niet telkens door de aandoening voor het oog zakt. Ook hiervoor geldt dat deze op medische indicatie van de oogarts voorgeschreven speciaal aangemeten ptosis beugels meestal vergoed worden door de verzekering.

Tandartsbrillen

Werkt u als tandarts, mondhygiënist of tandtechnicus en zit u tijdens uw werk veel in een overbelaste houding?

Dan is de kans op klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, voornamelijk de nek, rug en schouders, groot. Wellicht is de prismabril van Merident/Optergo dan misschien wel iets voor u!

Zodra u de prismabril van Merident/Optergo geprobeerd heeft, merkt u het verschil direct. Een bril met uw eigen sterkte, gecombineerd met prisma’s. De bril zorgt ervoor dat u in een correcte werkhouding kunt zitten, zonder uw nek ver voorover te buigen en uw ogen te vermoeien.

U kunt in een rechte positie blijven zitten en toch het hele werkveld overzien tijdens de behandeling van uw patiënt. Als kenniscentrum van Optergo/Merident zijn wij specialist in het aanmeten van speciale prismabrillen van Merident/Optergo.

Indien u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten heeft bij Movir dan worden de aanmeetkosten van deze Merident/Optergo brillen vergoedt.

schelwald-optiek-shoot-2-34